Verklaringen – Kemper en Oldenburg Huisartsen – Alkmaar
Herenweg 108 1829 AJ Alkmaar Tel:072-5119120
Header afbeelding

Verklaringen

Waar kan ik terecht voor mijn medische verklaring?

Een medische verklaring is een schriftelijke verklaring van de arts met een medisch oordeel over de geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde zaken wel of niet te kunnen doen. Het beleid van de artsenverenigingen LHV en KNMG is dat de huisarts GEEN medische verklaringen over de eigen patiënten kan afgeven. Indien u toch een medische verklaring nodig heeft, verwijzen wij u graag door naar een onafhankelijke arts bij een onafhankelijke instelling voor medische verklaringen. U kunt een medische verklaring laten opstellen door één van de onderstaande instellingen.

https://mediboeg.nl/home

https://www.keurdokter.nl/

https://www.preventix.nl/

 

Hoe kom ik aan een mantelzorgverklaring?

Een officieel bewijs dat u mantelzorger bent, bestaat niet. Toch vragen steeds meer organisaties erom. Bijvoorbeeld als mantelzorgers medehuurderschap of een urgentieverklaring voor een sociale huurwoning willen krijgen, of vanwege vrijstelling van sollicitatieplicht. Of wanneer er een mantelzorgwoning geplaatst wordt.

Vaak wil de organisatie die om een mantelzorgverklaring vraagt dat deze wordt afgegeven door een huisarts. Maar huisartsen geven geen verklaringen meer af.

Wordt u gevraagd aan te tonen dat u mantelzorger bent? Verzamel dan zoveel mogelijk andere informatie en ‘bewijs’. Lees wat u kunt doen op: https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/mantelzorg/hoe-toon-ik-aan-dat-ik-mantelzorger-ben/

Heeft u nog vragen over de mantelzorgverklaring?

Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55, voor informatie en advies.