Huisarts in opleiding bij ons in de praktijk – Kemper en Oldenburg Huisartsen – Alkmaar
Herenweg 108 1829 AJ Alkmaar Tel:072-5119120
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Huisarts in opleiding bij ons in de praktijk

De huisartsen B. Kemper en J. Oldenburg zijn geregistreerde opleiders voor huisartsen. Zij leiden artsen op tot huisarts, specialist (AIOS). De opleiding is in het AMC.  Een AIOS blijft hier een jaar lang in de praktijk.

Vanaf 1 maart is Elvira Zwart als 1e-jaars huisarts in opleiding bij ons in de praktijk. Zij heeft de studie geneeskunde achter de rug, is basisarts en gaat zich specialiseren tot huisarts.

Zij zal hier drie dagen in de week werken en zelfstandige spreekuren draaien, onder supervisie van  B. Kemper en J. Oldenburg.

Een arts in opleiding is officieel een arts die een opleiding geneeskunde aan een universiteit heeft afgerond. Dit diploma geeft de arts de bevoegdheid tot het ‘uitoefenen van de geneeskunst in volle omvang’.  Alle basisartsen die werken in de praktijk moeten geregistreerd staan in het BIG-register.

Na de opleiding geneeskunde kan een basisarts zich specialiseren tot specialist of bijvoorbeeld huisarts. De bekwaamheid voor een specialisatie moet tijdens de vervolgopleiding worden aangeleerd en verkregen. Tijdens deze opleiding is de arts in opleiding werkzaam in de praktijk.

Publicatiedatum: 23-09-2022