Ooglidcorrectie – Kemper en Oldenburg Huisartsen – Alkmaar
Herenweg 108 1829 AJ Alkmaar Tel:072-5119120
Header afbeelding

Ooglidcorrectie

Wat is het?
Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij een teveel aan onderhuids vetweefsel of huid wordt weggenomen van de bovenoogleden. Wij streven naar een natuurlijk resultaat.

Hoe gaat de ingreep in zijn werk?
De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving van het ooglid. Na de verdoving wordt overtollige huid weggehaald. Daarna wordt de huid weer gesloten met een onderhuids doorlopende hechting en op de huid een hechtpleisters. De hechtpleisters en hechtingen worden, in de praktijk, na 4 à 5 dagen verwijderd.

Adviezen

  • zorg voor begeleidend vervoer naar huis
  • neem een coolpack en een zonnebril mee voor direct na de ingreep
  • gedurende 2 dagen lokaal koelen en half zittend/liggend doorbrengen
  • niet bukken en tillen de eerste week
  • bij pijn eventueel Paracetamol 3x/dag 1000mg
  • de eerste 2 weken geen huidbehandelingen

Indien tekenen van ontsteking, overmatig pijn, problemen met het gezichtsvermogen of bloedingen optreden, kunt u contact opnemen met de praktijk. Na het verwijderen van de hechtingen kunt u het litteken behandelen en de huid soepel maken m.b.v. een litteken crème, bijvoorbeeld calendula crème.
De eerste week kunt u er enigszins gehavend uitzien, na een periode van ongeveer 3 maanden kunt u een goed beeld krijgen van het eindresultaat.

Wat zijn de risico’s?
Ooglidcorrecties zijn veel uitgevoerde ingrepen met relatief weinig complicaties. De belangrijkste complicatie die kan optreden is een infectie in het geopereerde gebied.
Ook nabloedingen kunnen voorkomen. Deze hebben meestal geen effect op het uiteindelijk cosmetisch resultaat. Wanneer (te) veel weefsel is weggehaald kan de huid strak en gespannen zijn. Wanneer dit strakke gevoel niet wegtrekt is eventueel een corrigerende ingreep nodig.

Kosten
Ooglidcorrecties vallen niet onder de standaard ziektekosten verzekering. Er worden kosten bij u in rekening gebracht die u zelf dient te betalen.

De kosten zijn 450,- euro. Voor nadere informatie kunt u een afspraak op het spreekuur maken.

Vraag de assistente om een ‘dubbele’ afspraak te maken zodat u de tijd heeft om uw vragen te kunnen stellen.