Rijbewijskeuring – Kemper en Oldenburg Huisartsen – Alkmaar
Herenweg 108 1829 AJ Alkmaar Tel:072-5119120
Header afbeelding

Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring 75+

De rijbewijskeuringen hier in de praktijk zijn uitsluitend voor mensen die hier in de praktijk ingeschreven staan. 

Wanneer de geldigheid van uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e levensjaar, kunt u uw rijbewijs pas verlengen na een medische keuring.
Let op: u kunt alleen terecht voor de rijbewijskeuring voor een klein rijbewijs. 

Het is aan te raden om minimaal 5 tot 6 maanden voor het aflopen van de geldigheid van uw rijbewijs met de keuringsprocedure te starten. Door grote drukte bij het CBR kan de responstijd langer zijn. De Verklaring van Geschiktheid  is 1 jaar geldig.

Voorbereiding op de keuring
U koopt van te voren een Gezondheidsverklaring. Dit kan digitaal via mijn.cbr.nl (met behulp van uw DigiD) of op papier.

  • Heeft u digitaal de Gezondheidsverklaring gekocht dan krijgt u automatisch binnen 5 dagen de juiste papieren in uw mijn.cbr mailbox (voor vragen belt u het CBR).  Deze print u uit en neemt u mee.

Heeft u een papieren Gezondheidsverklaring gekocht dan stuurt u die eerst naar het CBR en vervolgens krijgt u de juiste papieren thuisgestuurd. Dit kan een paar weken duren. Let op: Heeft u uw mailadres ingevuld op de papieren gezondheidsverklaring dan krijgt u de papieren niet via de post maar worden deze klaar gezet voor u in uw mijn.cbr mailbox en moet u dus toch inloggen met uw DigiD.


Wat moet u meenemen naar de rijbewijskeuring?

  • De verwijsbrief van het CBR, het Keuringsverslag en eventuele hulpformulieren die de arts in moet vullen.
  • Draagt u contactlenzen, dan vragen wij u deze uit te doen voor de afspraak. Neemt u wel uw bril mee.
  • Rijbewijs:  Alleen als u (nog) geen rijbewijs heeft, mag u een ander identiteitsbewijs meenemen.

Het onderzoek omvat het meten van de bloeddruk, bepalen van het gezichtsvermogen, observatie van de motoriek, inschatten van de functie van armen, benen en rug. Daarnaast wordt een globale indruk verkregen van cognitieve en sociale functies.

Na afloop van de rijbewijskeuring
Aan het einde van de keuring krijgt u het keuringsverslag en eventueel andere formulieren terug van de arts. Wij raden u aan een kopie te maken voordat u deze op de post doet. Het kan ook volledig digitaal afgewikkeld worden. Hiervoor is de ZD-code nodig. Deze staat op de aanvraag. Neem deze mee alstublieft. Schrijf de code niet over, deze is persoonsgebonden.

De kosten
De kosten voor de rijbewijskeuring bedragen € 50,-. Deze kunt u contant voldoen.

Voor vragen over de medische keuring verwijzen wij u naar het CBR (www.cbr.nl).